Henk Krol: “Het is de grootste claim ooit in Nederland ingediend”

Woensdag dient het kort geding van de 84-jarige John Bakker, die claimt recht te hebben op duizenden euro’s van de Staat omdat zijn pensioen jarenlang niet is geïndexeerd. Volgens PensioenVoldoen.NL is Bakker niet de enige: de stichting bereidt namens tienduizenden Nederlanders een megaclaim voor. Bestuurslid Henk Krol en lid van de raad van toezicht Peter Schouten vertellen bij Op1 waar gedupeerden recht op hebben.

“Het is de grootste claim ooit in Nederland ingediend en wereldwijd de tweede”, vertelt bestuurslid van PensioenVoldoen Henk Krol. Want zo’n 120.000 Nederlanders eisen misgelopen pensioen terug van de staat. “Toen ik in de Kamer zat heb ik er ook altijd voor gestreden. Tot mijn verbazing heeft er nu iemand uitgezocht hoe het zover gekomen is en toen viel ik van mijn stoel.”

Staat aansprakelijk

We zijn er in de Kamer nooit mee bezig geweest, concludeert het voormalig Tweede Kamerlid. “Nu blijkt dat er dwingende regels in Europa zijn, die voorschrijven hoe je dat in Nederland moet doen. Voor die periode deden we dat ook op die manier. Er worden regels voorgeschreven in Europa, en die dwingende regels worden gewoon terzijde geschoven. Daar doet de Nederlandse regering niks mee. Nu we dat weten kunnen we ook zeggen dat ze het fout gedaan hebben.”

Hierdoor kan de Staat aansprakelijk worden gesteld. Niet de pensioenfondsen. “Als je de staat aansprakelijk stelt, kunnen zij met de pensioenfondsen gaan zitten.” En dat is volgens Krol goed voor ons allemaal. “Als het uitbetaald gaat worden, wordt daar belasting over geheven, en dat is goed voor de staatskas. Het komt weer in de economie.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen