De dierenarts wordt steeds duurder

Een bezoekje aan de dierenarts wordt ieder jaar duurder. Hoe komt dat? En betekent het dat huisdieren niet meer voor iedereen betaalbaar zijn? We praten erover met Lilianne van Doorne van de Stichting Huisdierenwelzijn en met dierenartsen Joyce Hofman en Jasper Klaassen.

Inentingen, ontvlooitabletten of met een beetje pech een dure gebitsreiniging of operatie. De prijzen voor de dierenarts zijn afgelopen tijd flink gestegen. En daardoor komen baasjes en hun dieren in de problemen. Uit angst voor de kosten brengen mensen hun dier soms niet of te laat naar de dierenarts. “Wij kunnen steeds meer als dierenartsen, maar het zijn ook de eigenaren die steeds meer willen”, vertelt dierenarts Joyce Hofman. 

Meer ontwikkelen

“Ik vind het ook wel mooi dat mensen zoveel willen”, gaat Joyce verder. “Maar het moet natuurlijk wel betaald worden.” Haar collega Jasper sluit zich daar helemaal bij aan. “We doen ook veel meer. Twintig jaar geleden dacht niemand na over de gebitsgeneeskunde van dieren. Het is pas iets van de laatste tien/vijftien jaar dat we daar steeds meer in ontwikkelen en dat is goed voor de dieren.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over de dierenarts terug.

Vergelijkbare artikelen