Nieuwe methode om schade van toeslagenaffaire af te handelen

De toeslagenaffaire moet zo snel mogelijk opgelost worden. Dus hebben toeslagenouders, met steun van prinses Laurentien van Oranje, een methode ontwikkeld om de schade af te handelen. Hoe? Dat vertellen prinses Laurentien en de gedupeerde Natasja Dipai in Op1.

Binnenkort kunnen slachtoffers van de toeslagenaffaire gebruikmaken van een nieuwe methode voor een schadevergoeding. Er wordt een regeling opgesteld waarbij vaste normbedragen worden gehanteerd voor verschillende soorten schade.

In drie uur helder

“Het uitgangspunt is eigen regie. Dat begint met de feiten op papier zetten”, vertelt prinses Laurentien. Samen met toeslagenouders en zorgverzekeraars ontwikkelde ze een nieuwe methode om de schade van de toeslagenaffaire sneller af te handelen.

“Er zijn abstracte bedragen in de rechtspraktijk in Nederland. Die kan je koppelen aan impactvolle gebeurtenis, zoals PTSS, het verliezen van een baan of kinderen die uit huis worden geplaatst. Verzekeraars hebben het mede ontworpen. Eigenlijk kan je dan in drie uur kijken wat er uit dat verhaal komt. In drie uur is het helder en hebben de ouders de regie in handen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen