Roel Binnendijk ging drie jaar undercover in de bio-industrie

Varkens die stroomschokken krijgen, eenden die als voetbal gebruikt worden en kippen die tot botbreuken aan toe in kratten gepropt worden. Dierenactivist en criminoloog Roel Binnendijk ging drie jaar lang undercover in de krochten van de bio-industrie. Samen met schrijver Jeroen Siebelink publiceerde hij een boek over zijn ervaringen. Het duo vertelt erover in Op1.

“Na de eerste keer was ik er al klaar mee”, vertelt Roel Binnendijk. Toch ging hij door. “Ik voelde me geroepen om meer te doen.” Dus ging de dierenactivist over een periode van drie jaar undercover werken in de bio-industrie. Daar ontdekte en filmde hij verschrikkelijke dingen. Zoals varkens die stroomschokken krijgen, eenden die als voetbal gebruikt worden en kippen die tot botbreuken aan toe in kratten gepropt worden.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen