Emilie Gordenker en Cathelijne Blok over vijftig jaar Van Gogh Museum

Vincent zelf is nooit zo oud geworden, maar vandaag viert zijn museum de 50ste verjaardag. Met duizenden zonnebloemen en koninklijk bezoek werd vandaag het feest gevierd. Directeur van het museum Emilie Gordenker en kunsthistoricus Cathelijne Blok vertellen over de aantrekkelijkheid van het fenomeen Van Gogh.

De wereldberoemde schilder overleed in 1890, door zelf met een revolver in zijn borst te schieten. Ondanks dat Cathelijne jaren later pas is geboren, voelt ze toch een band met hem. En dat door een ontdekking. Haar betovergrootvader is ooit geportretteerd door Van Gogh.

“Toen is er een persoonlijke zoektocht naar mijn geschiedenis ontstaan. Het is mooi dat er zoveel beschikbaar is. De broers Van Gogh schreven veel naar elkaar. Er is nog heel veel documentatie, waardoor we ook zoveel over Vincent weten.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen