Wilfried de Jong over zijn innige band met de contrabas

In het veelzijdige leven van theatermaker, schrijver en presentator Wilfried de Jong is er één constante factor: zijn liefde voor (jazz)muziek en in het bijzonder de contrabas. In zijn nieuwe verhalenbundel ‘Schwung’ beschrijft hij verschillende scènes in muzikale decors. Hij schuift aan in Op1, samen met zijn grote liefde: de contrabas.

Je zou wel kunnen zeggen dat de contrabas als een soort levenspartner aanvoelt voor Wilfried de Jong. ”Mijn eerste bas heb ik samen met een vriend van de middelbare school gekocht. De ene week ging die naar hem en de andere week naar mij. Dan moesten we drie kilometer sjouwen met die bas. Toen ik 22 was heb ik deze op een gegeven moment gekocht.”

”Muziek is er in allerlei soorten en maten en het kan je zo veel brengen. Het is zo romantisch, het is zo hard. Het kan precies verwoorden hoe je je kunt voelen. Je kent allemaal dat gevoel dat muziek je helpt of troost.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Wilfried de Jong terug.

Vergelijkbare artikelen