Sherida Spitse: “We zijn beter dan in 2017”

De vrouwen die ons naar de finale in Sydney gaan schoppen zijn bekend gemaakt. Aanvoerder Sherida Spitse, keepster Daphne van Domselaar en het nieuwe talent Esmee Brugts gaan mee naar het Wereldkampioenschap deze zomer in Australië en Nieuw-Zeeland, en schoven met bondscoach Andries Jonker aan bij Op1.

Dit jaar zullen de Oranje Leeuwinnen hun opwachting maken op het WK in Australië en Nieuw-Zeeland. In de groepsfase zullen ze onder andere de titelverdediger Verenigde Staten tegenkomen. Gaan we hoge ogen gooien? Volgens Sherida Spitse zijn we verder dan we in 2017 waren, toen Nederland op eigen bodem Europees kampioen werd.

Jonge generatie steeds beter

“We zijn nu steeds meer atleten. Ik heb van de week ook nog beelden gekeken hoe we daar toen op het veld liepen. We maken echt stappen. We zijn fitter en je ziet ook dat de landen om ons heen zich ook ontwikkelen.” Het valt de aanvoerder van Nederlands vrouwenelftal op dat de jonge generatie technisch steeds beter wordt.

“Als je kijkt naar de jonge meiden die zich ontwikkelen. Dat had ik vroeger niet. Ik speelde tussen de jongens en ik had niet dat ik bijvoorbeeld naar Ajax kon, om daar te trainen en beter te worden.” Bondscoach Andries Jonker ziet de ontwikkelingen ook. “Het is een verschil van dag en nacht. Toen ik twintig jaar geleden ook bondscoach was, moesten de meiden zelfs vrij nemen van hun werk.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Sherida Spitse, Daphne van Domselaar, Esmee Brugts en Andries Jonker over het WK vrouwenvoetbal 2023 terug. 

Vergelijkbare artikelen