Ralph Dannheisser, Lia Parisien en Robin van Essen over het herkennen van familieleden in Westerborkfilm

Ze konden hun ogen niet geloven: achterkleindochter Lia Parisien en kleinzoon Ralph Dannheisser herkenden hun (over)grootouders in de Westerborkfilm. De holocaustnabestaanden, die nu in Amerika wonen, werden vandaag rondgeleid op het Drentse doorgangskamp. Hoe was dat voor ze? Ze vertellen samen met Robin van Essen, die hen wees op de film, hun verhaal.

Het was een emotionele dag voor Ralph Dannheisser en zijn dochter Lia. Woensdag waren ze in Kamp Westerbork. Op de plek waar zijn groot en haar overgroot ouders hebben gezeten, voordat ze op transport gingen naar Auschwitz. Kort geleden ontdekten ze hun grootouders op de enige film uit Westerbork. Beelden van 19 mei 1944, drie dagen voordat het echtpaar omkwam in Auschwitz. 

Westerborkfilm

Ze konden hun ogen niet geloven: achterkleindochter Lia Parisien en kleinzoon Ralph Dannheisser herkenden hun (over)grootouders in de Westerborkfilm. “Het was zeer opmerkelijk. Er was al maanden een ceremonie voor ze gepland. Twee weken geleden ontdekte Robin deze film en hij stuurde die naar ons zonder door te hebben dat onze (groot)ouders erin zaten. Mijn dochter herkende ze wonderbaarlijk genoeg in die clip van vier seconden.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen