“Zelfs Mick Jagger heeft het allemaal van Tina”

Tina Turner, de Queen of Rock ’n Roll, is vandaag overleden. Met haar prachtige stem, vele hits als ‘Private Dancer’ en ‘What’s Love Got To Do With It’ en haar energieke optredens op hoge hakken veroverde ze de hele wereld. In Op1 eren we haar met Emmely de Wilt, Gerard Ekdom en Leo Blokhuis.

Gisteren overleed de Queen of Rock Tina Tuner op 83-jarige leeftijd, nadat ze al lange tijd ziek was. Het kwam dus niet onverwacht, maar toch kwam het binnen, vertelt Leo Blokhuis. “Het is wel echt een moment. Ik zal niet vergeten waar ik was en waar ik nu ben. Het is zo groot: normaal eindigen we een talkshow met muziek en nu beginnen we ermee. Dat is de status van Tina.”

Queen of Rock ’n Roll en meer

“Ze is met recht de Queen of Rock ’n Roll”, gaat Blokhuis verder. “En ze is zelf meer dan dat. Ze is de Queen of Soul, ze heeft fantastische countryplaten gemaakt, R&B, ze is een model voor zoveel zangers en zangeressen en ze heeft haar plek bevochten door ongelofelijk moeilijke omstandigheden. Het is een vrouw waar je alleen maar respect voor kan hebben.”

Gerard Ekdom gaat nog een stapje verder en vertelt dat er een heleboel zangeressen, zelfs Beyoncé, niet zouden zijn, als Tina Turner er niet was geweest. “Heel veel zangeressen zijn schatplichtig aan Tina Turner en alles wat ze bereikt heeft op alle fronten. Als je zo’n sterk karakter hebt dat je dat allemaal kan overleven en er ook nog iets positiefs uit kan halen, ik vind het fantastisch. Sterker nog The Moves Like Jagger, zijn eigenlijk The Moves Like Tina. Mick Jagger heeft het allemaal van Tina.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over het overlijden van Queen of Rock ’n Roll Tina Turner terug.

Vergelijkbare artikelen