Vincent Kouters spaarde binnen vijf jaar een ton

Voor een dubbeltje geboren en een euro willen worden. Journalist Vincent Kouters besloot vijf jaar geleden dat hij tonnair wilde worden door te (be)sparen en beleggen. En met succes. Hij schreef een boek over hoe je meer uit je geld kan halen. Hij schoof aan samen met Aaf Brandt Corstius, met wie hij de podcast ‘Over geld praat je niet’ maakt.

Vincent Kouters ontwaakte vijf jaar geleden financieel en ontdekte dat het leuker was dan verwacht. Nu is hij succesvol een tonnair geworden. “Het begon als een uitdaging, als een spelletje. Het woord tonnair triggerde mij.” Een begrip waar de journalist vijf jaar geleden nog nooit van had gehoord. Niet als een miljonair een één met zes nullen op de bank hebben, maar een één met vijf nullen.

“Het leek mij in eerste instantie niet haalbaar. Het begon met een doel. Ik had een van de pot gerukt doel: ik wilde tonnair worden.” Als eerste begon Kouters met inzicht te krijgen op zijn inkomsten en uitgaven. En zijn uitgaven wilde hij meer onder controle brengen. “Ik kon bijvoorbeeld ook tachtig uur in de week gaan werken, dan krijg ik ook genoeg inkomen. Maar dat is een risico voor mijn gezondheid.” Met sparen, besparen en beleggen verdiende de journalist een ton bij elkaar. Nu zijn eerste doel gehaald is, stopt hij nog zeker niet. Een half miljoen is het volgende doel.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen