Waarom zijn de Pan Asian Awards in het leven geroepen?

Volgende week worden voor de eerste keer de Pan Asian Awards uitgereikt, om Aziatische Nederlanders in het zonnetje te zetten. Wie maken er kans om te winnen en wat betekent deze prijs in onze maatschappij? Jury-lid en Eerste Kamerlid PvdA Mei Li Vos, programmamaker Mischa Blok en de genomineerde Roosmarijn Wind schoven aan bij Op1.

Pan Asian Collective (PAC) introduceert de eerste Pan Asian Awards in Nederland, waarbij ze het publiek kennis laten maken met Aziatische talenten die hier geworteld zijn. De longlist bevat dertig kandidaten die worden beoordeeld door een jury bestaande uit Eerste Kamerlid PvdA Mei Li Vos, wereldkampioen schaatser Kai Verbij en digitaal strateeg en tech columnist Ilyaz Nasrullah. De uitreiking vindt plaats op 26 mei in Amsterdam.

Waarom zijn de awards in het leven geroepen? “Voor de erkenning en de herkenning dat zoveel Nederlanders Aziatische roots hebben”, vertelt jury-lid. “We (Nederland, red.) zijn misschien al drie eeuwen een immigratieland. En veel van de Aziaten hebben veel bijgedragen aan de kunst, wetenschap, literatuur, muziek en technologie. Dat wordt weinig erkend en herkend.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen