Het archief van Countdown was bijna verloren gegaan

Simone Walraven presenteerde het legendarische pop-programma Countdown in de jaren 80, maar vertrok daarna 32 jaar naar het buitenland. Nu is ze terug en is haar stem als vanouds te horen op de radio. We blikken met haar terug op Countdown en hebben we het over De Week van de Jaren 80 die ze presenteert op NPO Radio 5.

Vanaf zaterdag 20 mei staat NPO Radio 5 een week lang in het teken van de 80s, het decennium van felle neonkleuren, de walkman en natuurlijk Countdown. Simone Walraven was eind jaren ’80 het gezicht van Europes Number One Rockshow, maar vertrok daarna 32 jaar naar het buitenland. Nu is ze terug en is haar stem als vanouds te horen op de radio.

“Het was een fantastische tijd”, zegt Simone Walraven over haar Countdown-periode. Maar het scheelde niet veel of het complete archief van het tv-programma Countdown was verloren gegaan. “Niemand wist waar die banden lagen. Het is opgespoord en ze hebben de schimmel van de banden afgehaald. Ze hebben 5.000 uren nu gedigitaliseerd.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen