Reizen met de nachttrein of vliegtuig?

De nachttrein naar Berlijn is terug! Op 25 mei vertrekt de eerste nachttrein vanuit Brussel via Amsterdam naar Berlijn. In Op1 vertelt onderzoeksjournalist Jeroen Smit wat ons tegenhoudt om de trein te pakken in plaats van het vliegtuig en delen actrice Jennifer Hoffman en cabaretier Pepijn Schoneveld hun nachtelijke treinavonturen op weg naar hun Europese bestemming.

Ooit was de nachttrein mateloos populair, maar de afgelopen jaren verdwenen er steeds meer lijnen. Maar onder invloed van klimaatproblemen komen de nachttreinen mondjesmaat terug. Dus goed nieuws voor treinliefhebbers. Op 25 mei vertrekt de eerste nachttrein vanuit Brussel via Amsterdam naar Berlijn.

“Ik ben een enorme fan geworden van reizen met de trein”, vertelt actrice Jennifer Hoffman. “Met vliegen gooi je eigenlijk een reisdag weg. Ik vind vliegen onaangenaam. Het is niet gezellig. Je staat ook heel lang in de rij van security.”

Een treinreis daarentegen vindt Hoffman fantastisch. “Je stapt in en je vakantie begint. Je reis begint dan al. Ik vind het een hele fijne manier van reizen. Ik vind het langzaam reizen heel prettig. Daarnaast zie je ook nog eens het landschap aan je voorbij gaan en veranderen, en dat zie je in het vliegtuig niet.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Jeroen Smit, Jennifer Hoffman en Pepijn Schoneveld over de terugkeer van de nachttrein terug.

Vergelijkbare artikelen