”Ilse DeLange moet nieuwe voorzitter selectiecommissie songfestival worden”

We zijn nog niet bekomen van de uitschakeling van Nederland of de tweede halve finale van het Songfestival staat alweer voor de deur. Donderdagavond is het onder andere de beurt aan onze zuiderburen, die met Gustaph favoriet zijn om de finale te halen. Direct na de show blikken we terug met Angela de Jong en Dries Roelvink en bespreken we de kritiek op het systeem achter de Nederlandse inzending.

Angela de Jong vindt niet dat we met zijn allen te kritisch zijn geweest op Mia en Dion. ”De meeste mensen hebben vooral heel erg medelijden gehad. Die zagen daar twee piepjonge artiesten staan, die duidelijk heel weinig ervaring hadden.”

”De kritiek was toch vooral op AvroTros. Neem dat laatste concert waar ze zo ontzettend vals stonden te zingen in Amsterdam. Het heeft 48 uur geduurd voordat AvroTros toen met een reactie kwam. Dan laat je die twee jonge mensen echt wel enorm bungelen. En dan krijg je dus wel alle shit over je heen.”

Commissie opstappen

Dries Roelvink sluit zich aan bij de woorden van Angela de Jong. ”Het is allemaal heel raar gegaan dit jaar. Die commissie heeft nu een paar keer gefaald. Die mogen van mij nu wel opstappen.”

Roelvink schuift Ilse DeLange naar voren als voorzitter van een nieuwe commissie. ”Die heeft bewezen dat ze gevoel heeft voor precies de juiste mensen op de goede plek te zetten.”

Nederlands succes

Toch is er ook nog Nederlands succes op het Eurovisie Songfestival. Componist Wouter Hardy schreef het liedje van Estland en gaat door naar de finale. ”Het stond er niet goed voor bij de bookmakers. Maar ik denk dat ze vocaal gewoon een stuk beter was dan heel veel anderen”, reageert Hardy.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen