Nick & Simon gepolst voor songfestival: ”Waren altijd te druk”

Dinsdagavond was het erop of eronder voor Mia Nicolai en Dion Cooper: voor een wereldpubliek moesten ze de finale zien te halen op het Eurovisie Songfestival in Liverpool. Direct na de halve finale blikken we terug met Nick Schilder, Simon Keizer en Kees Tol, die ook vertellen hoe ze Liverpool zijn ingedoken voor een documentaireserie over The Beatles.

Mia Nicolai en Dion Cooper zijn uitgeschakeld in de halve finale van het Eurovisie Songfestival. Het is voor het eerst sinds acht jaar dat Nederland de finale niet weet te halen. Trijntje Oosterhuis was in 2015 de laatste die het niet lukte.

”Het is nog niet steady genoeg”, reageert Nick Schilder op het optreden van het duo. ”Ik wil toch niet te hard zijn want het zijn twee jonge talenten die uiteindelijk heel goed klinken op een opname en een eigen sound hebben. Maar ik denk toch dat het allemaal te prematuur was in hun carrière. Als je kijkt naar hun tijdlijn, dan hadden ze iets meer eelt op hun ziel moeten hebben en iets meer vlieguren moeten kunnen maken.”

Nick & Simon gepolst

Nick & Simon zijn in het verleden meerdere malen gepolst om mee te doen aan het songfestival. ”Wij hebben het altijd te druk gehad”, zegt Simon Keizer. ”Als je zo’n avontuur aangaat dan moet je gewoon het jaar daarvoor opzetten. En wij hadden altijd driejarenplannen liggen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

The Beatles

Na een serie over eerst Simon & Garfunkel en daarna ABBA zijn Nick Schilder, Simon Keizer en Kees Tol nu Liverpool ingedoken voor een documentaireserie over The Beatles. Geen moeilijke keuze, volgens Nick. ”Dat was unaniem. Om The Beatles kan niemand heen.”

”Het tweede liedje dat ik ooit leerde op de gitaar was een Beatles-liedje”, zegt Simon. ”Het is ook meteen een jeugdherinnering. Vroeger draaide mijn pa het altijd. In Volendam wordt het in de kroegen nog veel gedraaid. Dus dit was echt onze gedrieën droom.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over het songfestival terug.

Kijk hier het hele gesprek over The Beatles terug.

Vergelijkbare artikelen