Wim T. Schippers en Yvette van Boven over het terugkeren van The Muppets

Goed nieuws voor fans van The Muppets. Kermit de Kikker en zijn legendarische poppenfamilie keren terug. Met de nieuwe serie The Muppets Mayhem wordt de beroemde karakters nieuw leven ingeblazen. Wim T. Schippers, de Nederlandse stem van Kermit, en groot fan Yvette van Boven kunnen niet wachten. Ze vertellen in Op1 over hun liefde voor de show.

”Heel vroeger was Kermit nog geen kikker”, vertelt Wim T. Schippers. ”In de jaren ’50 was het een soort reptiel. Het was gemaakt van een oude jas en twee pingpongballetjes. En dat is wat ik mooi vind. Ik ben een fan van Jim Henson (de maker, red.). Hoe hij met heel weinig middelen fantastische Muppets kon maken.”

Televisiekok Yvette van Boven is megafan van The Muppets. ”Wat ik er ook zo leuk aan vind is dat alles met elkaar kan praten: mensen, poppen, dieren, groenten. Dat stoorde mij totaal niet.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen