Wie zit er achter de drone-aanval op het Kremlin?

Het Kremlin is volgens de Russen door Oekraïense drones aangevallen. Hoe waarschijnlijk is het dat Oekraïne hierachter zit? Wat betekent dit voor het verloop van de oorlog? In Op1 bespreken we met oud-Commandant der Strijdkrachten Tom Middendorp de laatste ontwikkelingen.

Middendorp vindt het lastig om uitsluitsel te geven over wat er nou precies gebeurd is. ”De beelden zijn niet bevestigd. Er is geen enkel bewijs dat dit ook gebeurd is. Dus het is moeilijk in te schatten.”

Dat de drones vanuit Oekraïne Rusland binnengekomen zijn is zeer onwaarschijnlijk volgens de oud-commandant. ”Je hebt dan langeafstandsdrones nodig en het zou dan over al die luchtverdedigingsschillen rond Moskou heen moeten. Dan zou Rusland ook wel wat anders reageren denk ik, als dat was gebeurd.”

”Als het al een aanslag was met een onbemand toestel, dan is dat waarschijnlijk vanuit Moskou gearrangeerd door een groepering. En dat kunnen natuurlijk allerlei soorten groeperingen zijn. En dan is het wel logisch dat Poetin onmiddellijk naar Oekraïne wijst. Anders zou hij naar zijn eigen land moeten wijzen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen