Rick Paul, Corlien Doodkorte en Dick Kruijthoff over genezen na gebed

Genezen na gebed: kan dat, of is het wishful thinking? Huisarts Dick Kruijthoff promoveerde erop aan de VU, longarts Rick Paul deed mee aan het onderzoek, en parkinsonpatiënt Corlien Doodkorte maakte het zelf mee. Bij Op1 delen ze hun ervaringen.

Hoe kan het dat een patiënt na het bidden plotseling van al zijn klachten verlost lijkt te zijn? Het houdt Dick Kruijthoff al jaren bezig. Want als een plotselinge genezing niet wetenschappelijk bewezen kan worden, hoe dan wel? De huisarts promoveerde erop aan de VU. “Het is bewust niet genezing door bidden, maar genezing na bidden. We wilden weten wat er op zo’n moment gebeurt.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen