Sahil Amar Aïssa over ‘Fight or Flight’

Voor zijn serie Fight or Flight heeft Sahil Amar Aïssa samen met een regisseur en cameraman als eerste filmploeg ter wereld de beruchte ‘Berg des doods’ bedwongen. De berg in de jungle van Panama heeft zijn naam te denken aan de vele vluchtelingen die tijdens hun vlucht naar de Verenigde Staten het leven laten op de berg. Sahil vertelt bij Op1 over de tocht en geeft hij ons een voorproefje met de eerste beelden.

Iedere dag staan honderden mensen uit meer dan vijftig verschillende landen aan de start van de Darién Gap, een levensgevaarlijke route door de jungle van Colombia en Panama. De route is 120 kilometer lang en vluchtelingen nemen deze om naar de Verenigde Staten te gaan. Helaas overleeft een deel van hen deze tocht niet. Voor zijn serie Fight or Flight heeft Sahil Amar Aïssa samen met een regisseur en cameraman als eerste filmploeg ter wereld de beruchte ‘Berg des doods’ bedwongen. “Het is verschrikkelijk ver van de definitie van verschrikkelijk.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen