Lisa Loeb en Hans Poll over 100 jaar Disney

Donald Duck, Assepoester of toch liever Simba uit The Lion King. Deze en meer beroemde Disneypersonages veroveren al honderd jaar de harten van kinderen en volwassenen over de hele wereld. Ter ere van dat jubileum biedt de voorstelling Disney – Telling Timeless Stories in Forum Groningen een uniek kijkje in niet eerder vertoond archiefmateriaal van de beroemde animatiestudio. Programmadirecteur Hans Poll schoof aan bij Op1 samen met cabaretier en Disneyfan Lisa Loeb.

Disney begon als een klein animatiebedrijf in 1923, opgericht door Walt Disney en zijn broer Roy. Nu, honderd jaar later, biedt het Forum Groningen een uniek kijkje in niet eerder vertoond archiefmateriaal van de beroemde animatiestudio. “Ik ben geboren en getogen met Disney”, vertelt Lisa Loeb.

“Mijn ouders maakten vroeger spullen van Disneyfiguren. Ik was in de gelukkige positie dat ik altijd mee mocht naar het park in Parijs.” Wat maakt Disney dan zo bijzonder? “De toverwereld waarin je je kan onderdompelen. En natuurlijk de muziek. Ze hebben zulke goede liedjes.”

Ter ere van 100 jaar Disney biedt de voorstelling Disney – Telling Timeless Stories in Forum Groningen een uniek kijkje in archiefmateriaal van de beroemde animatiestudio. Wat kunnen we verwachten? “Honderden tekeningen uit de schatkamer van Disney”, vertelt Hans Poll.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen