Freek de Jonge en Youp van ’t Hek eren de dinsdag overleden Paul van Vliet

Op 87-jarige leeftijd is Paul van Vliet overleden, sinds de jaren 70 een van ’s land bekendste cabaretiers. Met zijn teksten en komische types als Majoor Kees, had hij grote invloed op de cabaretwereld. In Op1 eren we Van Vliet met Youp van ’t Hek en Freek de Jonge.

Youp van ’t Hek haalt een herinnering op aan zijn eerste ontmoeting met Paul van Vliet. Het bleek het startschot te zijn van een 40 jaar durende vriendschap. ”Het eerste theater waar ik ging spelen waar mensen echt betaalden om toegang te krijgen was PePijn. Dat was zijn theater in de Nieuwe Schoolstraat. Dat ging vrij snel goed lopen.”

”Paul kwam een avond kijken en toen stonden we daarna een beetje te ouwehoeren. En toen merkte ik al vrij snel wat voor aardige kerel het is. Het gesprek was heel leuk. Toen vroeg hij aan mij: waar speel je volgende week? Ik zei dat ik over tien dagen in Groningen speelde. Daar speelde hij ook, hij vroeg me toen of we dan zouden afspreken.”

”Toen ging ik met hem afspreken en toen zaten we daar ergens in een hotel aan een ontbijt. En zei hij: hoe doe jij dat nou? Toen vroeg hij iets over het begin van een show. Toen dacht ik: stelt Paul van Vliet nou een vraag aan mij? Ik heb net vijf keer gespeeld. Het was een ontzettend leuk en raar gesprek.”

”Eigenlijk hoor je van iedereen dat het gewoon een ontzettend aimabele, aardige, bescheiden man is. En daar kwam een soort vriendschap uit.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen