“Er zijn er veel meer dieren dan jij kan zien en dan we denken dat er zijn”

Halsbandparkieten, bierwormen en WC-motmuggen: bioloog Remco Daalder vertelt in zijn nieuwe boek ‘Stadse beestjes’ verrassende verhalen over het dierlijke leven in de stad. Want of je het nu leuk vindt of niet, er krioelt, kruipt, zwemt en sluipt meer fauna in de bebouwde kom dan we ons vaak realiseren. In Op1 vertelt hij over zijn ontdekkingstocht.

In de stad ben je nooit alleen, ontdekte stadsbioloog Remco Daalder. In zijn nieuwe boek ‘Stadse beestjes’ vertelt hij over het dierlijke leven in de stad. Want of je het nu leuk vindt of niet: er krioelt, kruipt, zwemt én sluipt meer fauna in de stad dan we ons realiseren.

“Er zijn er veel meer dieren dan jij kan zien en dan we denken dat er zijn”, vertelt Remco Daalder. “Dat is altijd zo geweest. Sommige dieren waren hartstikke blij dat we steden gingen bouwen. De entourage van muizen, ratten, kakkerlakken en noem al die leuke beesten maar op, juichten toen wij steden gingen optrekken. Maar ook de gierzwaluw zijn afhankelijk van onze huizen om te broeden. Toen wij steden gingen bouwen, kwamen er dieren in die steden broeden.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen