Raymond Mens over kandidatuur Biden voor presidentsverkiezingen 2024

De 80-jarige Amerikaanse president Joe Biden heeft vandaag bekendgemaakt dat hij zich opnieuw verkiesbaar stelt voor de presidentsverkiezingen van 2024. Zit Amerika nog op hem te wachten? Met Amerikadeskundige Raymond Mens bespreken we zijn kansen.

De 80-jarige Joe Biden heeft dinsdag aangekondigd zich opnieuw kandidaat te stellen, en wel voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2024. “Hij beredeneert dat er voor hem genoeg redenen zijn door te gaan. Drie in totaal”, vertelt Raymond Mens.

“De eerste reden is dat hij al zijn hele leven president wil zijn. Nu hij er zit wil hij dat niet zomaar opgeven.” Punt twee is dat er volgens Biden veel bereikt is de afgelopen tijd. “En daar wil hij mee doorgaan. Daarnaast zegt hij te willen strijden tegen het grote gevaar van de democratie: Donald Trump. Dat gevaar is er nog in zijn ogen. Trump doet weer mee en staat er goed voor. In zijn ogen is er geen enkele reden om te stoppen. Er zijn geen andere charismatische figuren in zijn partij die klaar staan.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Raymond Mens over Biden terug.

Vergelijkbare artikelen