Inspecteur-generaal bij de Belastingdienst Bart Snels wil het toeslagensysteem afschaffen

Het toeslagensysteem, dat jaarlijks 150.000 huishoudens in financiële nood brengt, moet afgeschaft worden. Daar pleit inspecteur-generaal bij de Belastingdienst Bart Snels voor. Maar wat is het alternatief? Dat vertelt Snels in Op1.

Het toeslagensysteem moet zo snel mogelijk worden afgeschaft, vindt inspecteur-generaal bij de Belastingdienst Bart Snels. ”Het grote probleem is dat je de toeslagen zelf moet aanvragen en dat je te maken krijgt met terugvorderingen. Daar moeten we vanaf.”

”We moeten weer nadenken wat bestaanszekerheid in dit land betekent. Het inkomen van mensen moet gewoon omhoog. Daar kun je allerlei dingen voor verzinnen. Het minimumloon kan omhoog, de uitkeringen kunnen omhoog, de belastingen kunnen omlaag, de zorgpremie kan omlaag. Er zijn veel manieren om te zorgen dat het inkomen van mensen omhoog gaat zodat mensen niet meer afhankelijk zijn van toeslagen. Dat is volgens mij uiteindelijk de kunst.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Bart Snels terug.

Vergelijkbare artikelen