Negentien actrices kropen al in de rol van Wilhelmina in Soldaat van Oranje

Het is de langstlopende musical van Nederland: Soldaat van Oranje. In de 12,5 jaar dat de voorstelling volle zalen trekt, werd koningin Wilhelmina door maar liefst negentien actrices gespeeld. Hoe is het om haar te spelen? De huidige Wilhelmina Barbara Pouwels en voormalige Wilhelmina’s Anne-Wil Blankers, Catherine ten Bruggencate schuiven samen met koningshuisdeskundige Justine Marcella aan bij Op1.

Actrice Barbara Pouwels speelt de rol van Wilhelmina op dit moment. Ze is daarmee alweer de negentiende in de 12,5 jaar dat de succesvolle musical loopt. Het was voor haar niet ingewikkeld om zo veel voorgangers te hebben. ”Je gaat niet de actrices imiteren. Je probeert natuurlijk gewoon Wilhelmina te benaderen. Ik ben best wel blij dat ik in dat rijtje van Wilhelmina’s de negentiende mag zijn.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen