In dit restaurant slacht je eerst je eigen kip

In het restaurant van Wander Alblas moet je zelf helpen de kip te slachten, voordat je mag genieten van een van zijn kipgerechten, in de hoop de vleesconsumptie te verlagen. Een goede stap? Of is het een doorgeslagen concept? Wander schuift samen met tv-kok bij Binnenstebuiten Nadia Zerouali aan bij Op1.

”Wat ik het mooie eraan vind is dat je een kip eigenlijk helemaal ziet veranderen in je stukje vlees”, vertelt Wander. ”Op het moment dat die kip geslacht is wordt hij in een bak met water gestopt en dan gaan we samen de veren eruit trekken. Veer voor veer zie je dat steeds verder veranderen in dat stukje vlees.”

”Het laat je nadenken over je eigen vleesconsumptie. Zeker als je weer in de supermarkt staat. Als je dan vorige week dat stukje bij mij hebt gezien, of misschien wel niet gezien als je niet durfde te kijken. Wat vind ik daar dan van? Moet ik nog vlees eten? Hoe kijk ik nu tegen mijn eigen vleesconsumptie aan? Dat zijn eigenlijk de vragen die ik laat stellen aan de gasten zelf.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen