Onno de Jong en Gerald Roethof reageren op aanhouding Inez Weski

Advocaat Inez Weski is gearresteerd op verdenking van deelname aan een criminele organisatie. De gevolgen bespreken we met advocaten Onno de Jong en Gerald Roethof.

Advocaat Onno de Jong staat al zo’n tien jaar kroongetuigen bij. ”Dat ligt niet altijd even lekker bij sommige advocaten”, vertelt hij. ”Daardoor heb ik vaak negatieve reacties van collega-advocaten. Dat varieert van geen hand meer willen geven tot weglopen uit de advocatenkamer als ik eraan kom. Maar met Inez Weski heb ik altijd een goed, professioneel en zakelijk contact gehad. Daarom komt het bij mij dubbel hard binnen. Zij is altijd enorm correct geweest. Ik hou me dan maar even vast aan de onschuldpresumptie op dit moment.”

Volgens Roethof had justitie het anders aan moeten pakken. ”Ze moeten onderzoek doen als er een reële verdenking is, maar dat kan op een andere manier. Kijk naar de vrijspraak van Richard de Mos. Hij is twee of drie jaar lang door het slijk gehaald. Vandaag maakt de rechter gehakt van die verdenking. Het gaat er dus om dat je iemand voor onschuldig moet houden. Als je haar op deze manier aanpakt maak je haar carrière kapot.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen