“Ik moest vier loketten langs voor een stoel van 150 euro”

Een nieuw rapport luidt de noodklok, omdat de zorg voor dementerenden onder druk staat. Casemanagers dementie Gerben Jansen en Deborah Simon merken dat zij en andere zorgverleners vaak verdwalen in een doolhof van regels, waardoor de juiste hulp voor dementerenden achterblijft. Ze bij Op1 waar ze tegenaan lopen.

De staat van de dementiezorg in Nederland is bedroevend. 1 op de 5 mensen krijgt de ziekte, maar de helft van de zorgmedewerkers geeft aan niet de juiste hulp voor hun patiënten te kunnen regelen, door
een doolhof van administratieve rompslomp vol paarse krokodillen. Tijd voor verandering, zo stelt een nieuw verschenen rapport. 

Douchestoel

Wat gaat er dan mis? Casemanager dementie Gerben Jansen loopt bijna dagelijks tegen problemen aan. Hij vertelt hoe het bijna onmogelijk was om een douchestoel voor iemand met dementie te regelen. “Ik moest vier loketten langs voor een stoel van 150 euro.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over de zorg voor mensen met dementie terug.

Vergelijkbare artikelen