Bart de Wever vreest een burgeroorlog door doorgeslagen woke-denken

Bart de Wever, de burgemeester van Antwerpen en een van meest prominente Belgische politici, schuwt controverse niet. Hij ziet ‘woke‘ als een ‘sluipend gif’ dat onze samenleving bedreigt. In zijn nieuwe boek ‘Over Woke’ waarschuwt De Wever dat het ons verdeelt in slachtoffers en daders, waardoor het onze samenleving ‘op de rand van een burgeroorlog brengt’. En onlangs werden acht verdachten opgepakt, die mogelijk een terroristische aanslag op de Vlaamse politicus wilden plegen.

Commotie ontstond na de taaltips van scholierenclub Laks. Geen goedemorgen jongens en meisjes meer in de klas. Ook geen achterstandsleerling, of zittenblijver. En ook excellente scholen zijn wat de scholieren betreft uit den boze. Allemaal om gelijke kansen en genderbewustzijn in het onderwijs te bevorderen. Direct volgden de doodsbedreigingen. Bart de Wever is burgemeester van Antwerpen en leider van de N-VA, de grootste partij van Vlaanderen en auteur van het boek: ‘Over Woke’, waarin hij waarschuwt voor de gevaren van doorgeslagen woke. “Doodsbedreigingen zijn niet normaal. Dat is de polarisatie waar het vaak over gaat.”

Fout in de intellectuele cultuur

De Wever ziet dat mensen extreem reageren en stemmen. “Mensen voelen zich verraden door de elite. Ze herkennen zich niet meer in de opinies van de cultuurdragers en de mainstreammedia. Die schrijven er veel analyses over. Wat ik mis is een analyse of er iets in de intellectuele cultuur fout is, dat die boosheid aanmoedigt. Ik denk dat dat wel degelijk zo is. Het is de woke-cultuur die ik diepe wortels toeschrijf in het post-modernisme.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen