”Bezoek Timmermans aan Caroline van der Plas is voor de bühne”

Terwijl Nederland nog midden in een stikstofimpasse zit, is de Vlaamse minister van stikstof Zuhal Demir er wel al uit. Wat kunnen wij leren van onze zuiderburen? Demir schuift aan bij Op1 samen met politiek verslaggever Thomas van Groningen.

Het is de Vlaamse stikstofminister Zuhal Demir wel gelukt om een stikstofakkoord te sluiten. Maar ook bij onze zuiderburen ging dat niet zonder slag of stoot. ”Het was bij ons ook heel heftig. Veel landbouwers waren boos en snapten het niet goed. Ik snapte ook wel hun boosheid. Want zij dachten; waar komt dit nu ineens vandaan?”

”Maar we weten eigenlijk heel goed dat het stikstofprobleem al decennialang bestaat. Het is gewoon van de ene minister naar de andere gegeven als een tikkende bom. Bij ons is dat twee jaar geleden ontploft. In de zin van dat een rechter heeft gezegd dat het kader in Vlaanderen niet in orde is en niet wetenschappelijk onderbouwd.”

”Toen ben ik vrij snel overgeschakeld naar een stikstofplan met heel wat maatregelen. En daar hebben we een openbaar onderzoek naar laten doen. Een paar maanden geleden zijn we tot een akkoord gekomen, waar dingen in zitten om die landbouw en de transitie naar duurzaamheid te begeleiden.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Timmermans

Eurocommissaris Frans Timmermans bracht gisteren een bezoek aan BBB-fractievoorzitter Caroline van der Plas in Den Haag. Opmerkelijk, volgens de Vlaamse minister Demir: ”Ik denk dat het meer voor de show was. Als je de klimaatplannen van meneer Timmermans ziet, dan denk ik niet dat mevrouw Van der Plas daarmee akkoord gaat.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen