Jaap van Heusden en Raymond Thiry over de film ‘De man uit Rome’

Een huilend Mariabeeld hield Brunssum in de jaren ‘90 in haar greep. Het was een van de inspiratiebronnen voor regisseur Jaap van Heusden voor de film ‘De man uit Rome’, waarin acteur Raymond Thiry de rol van pater speelt. Van Heusden en Thiry vertellen erover in Op1.

Pater Touw heeft destijds nog een spijkerhard onderzoek gedaan naar de traan op het Mariabeeld, vertelt Van Heusden. ”Pater Touw was ook echt een inspiratiebron voor ons. Ik ben nog bij hem lang geweest. Hij heeft inzage gegeven in zijn hele proces.”

”Ze hebben geconcludeerd dat die tranen synthetisch waren en dat het waarschijnlijk een soort hars was waarmee de ogen vast waren gezet. Er was uiteindelijk een natuurlijke verklaring en daarmee kon het dan geen wonder zijn.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen