Floortje Dessing over 25 jaar reizen

Nieuw-Zeeland, Spitsbergen, Afghanistan of toch Groenland. Noem willekeurige plek op aarde en de kans is groot dat Floortje Dessing er is geweest. Voor 3 op Reis en Floortje naar het einde van de wereld reist de programmamaker al 25 jaar naar alle uithoeken van de aarde. Ze vertelt bij Op1 hoe ze ons reisgedrag in die tijd drastisch heeft zien veranderen.

Floortje Dessing reist al 25 jaar naar alle puntjes van de planeet en presenteert ons verlaten plekken, maar ook heerlijke zonderlingen. Zoals een wildlifeguide op het Russische eiland Wrangel, dat richting de Noordpool en tussen Amerika en Rusland in ligt. “Die jongen woont met vijf man op dat eiland en daar is helemaal niks. Dan moet je het maar zien te redden met zijn vijven. Elke keer als hij naar buiten ging, moest er een geweer mee, omdat er altijd ijsberen zijn die hem dood willen hebben. Het is ongenadig koud en er komt maar een keer in de drie maanden een schip met wat eten. Ze ontnemen zich heel veel, maar hebben daarom nog wijsheden die wij niet meer kennen. Noem mij een romanticus, maar ik vind het prachtig als iemand nog op de sterren kan navigeren”, vertelt de presentatrice. 

Jungle in Peru

Mensen die nog op die manier met de natuur om kunnen gaan, hebben Floortje zelf ook meerdere keren geholpen. Zonder hulp van een 12-jarig meisje had ze de jungle in Peru bijvoorbeeld misschien niet meer verlaten. “Ik moest een stuk door de jungle om te kunnen bellen met mijn satelliettelefoon. Toen liep ik daar met een twaalfjarige, die zich met een kapmes een weg door de jungle baande. Met haar voelde ik me compleet veilig en zonder haar was ik gewoon doodgegaan. Dan was ik verdwaald en verdwenen”, besluit Dessing.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Floortje Dessing terug.

Vergelijkbare artikelen