Eveline Stallaart en Denice Dest over het succes van datingprogramma’s

Vanaf zondag gaat een groep nieuwe boeren op zoek naar de liefde in een nieuw seizoen van Boer Zoekt Vrouw. Het is een van de vele succesvolle datingprogramma’s die Nederland rijk is. Waarom zijn ze zo succesvol en in hoeverre hebben ze invloed op ons eigen liefdesleven? We bespreken het in Op1 met Married at First Sight-psycholoog Eveline Stallaart en First Dates-gastvrouw Denice Dest.

In Nederland zijn er talloze datingprogramma’s op televisie te zien, waarin mensen op zoek gaan naar de liefde van hun leven. Van Boer Zoekt Vrouw tot First Dates en van Married at First Sight tot Love Island: er is voor ieder wat wils.

Married at First Sight gaat een stapje verder dan de andere programma’s. Hierin worden kandidaten gekoppeld door een team van experts, waarna ze meteen met elkaar in het huwelijksbootje stappen. De koppels gaan elkaar pas echt leren kennen als ze samenwonen en moeten dan beslissen of ze bij elkaar willen blijven of niet.

Waarom zijn al die datingprogramma’s zo’n succes? “Voor de kijker is het heerlijk. Die willen de romantiek zien, maar stiekem ook de ongemakkelijke momenten. Ik hoor ook dat mensen ervan leren”, zegt Married at First Sight-psycholoog Eveline Stallaart.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen