Geen BTW meer op groente en fruit?

Het is met afstand het populairste voorstel uit het regeerakkoord: geen BTW meer op groente en fruit. Maar na een kritisch onderzoek dreigt het kabinet ook deze maatregel voor zich uit te gaan schuiven. Wethouder in Amsterdam Marjolein Moorman vindt dat alles in Den Haag veel te ingewikkeld wordt gemaakt en vertelt bij Op1 waarom de btw-afschaffing gewoon doorgevoerd moet worden.

Waarom maakt deze coalitie alles zo ingewikkeld, vraagt de Amsterdamse wethouder Marjolein Moorman zich af? Is het echt zo moeilijk om de btw op groente en fruit af te schaffen? “Als we niet eens meer weten wat groente en wat fruit is, dan zijn we wel heel ver heen hè”, aldus de wethouder. 

BTW omhoog kan wel

“Volgens mij kan iedereen wel vertellen wat een appel en wat appelmoes is”, gaat ze verder. “Een appel is gezond en het is goed als je elke dag een appel eet, maar als je dat verwerkt in iets anders moet je de BTW er misschien niet meer afhalen.” Het verbaast de wethouder dat op andere zaken de BTW makkelijk wordt veranderd, maar er op dit vlak moeilijk wordt gedaan. “De BTW op havermelk kan wel omhoog, dat kan wel. Alles wat omhoog moet, kan en alles wat omlaag moet omdat het beter is voor de gezondheid, zorgt ineens voor problemen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over BTW op groente en fruit terug

Vergelijkbare artikelen