Attje Kuiken reageert op stikstofpauze kabinet: ”Dit is een noodgreep”

Het kabinet heeft ternauwernood een crisis weten af te wenden door een stikstofpauze in te lassen. We praten erover met PvdA-fractievoorzitter Attje Kuiken en politiek commentator Peter Kee.

Het kabinet bouwt een pauze in het stikstofbeleid in om het CDA in de coalitie te houden. ”Dit is gewoon een noodgreep”, reageert Attje Kuiken. ”Het zijn vier partijen die er samen niet uitkomen. Dit is nog steeds een kabinet in crisis en niets is opgelost.”

”Regeren betekent dat je durft te handelen en keuzes durft te maken. Of je breekt iets open en gaat iets anders doen. Dan is het aan de rest van de Kamer en het land om te beslissen of het oké is. Maar je kunt niet de verantwoordelijkheid wegschuiven richting de provincies zonder dat er helder is wat er nu gebeurt. Want er wordt niet gestart en er wordt ook niet versneld. Er ligt een kader van 2030 waarvan onduidelijk is of het er wel of niet is.”

”Het is een absurde manier om te kijken of BBB het allemaal gaat oplossen, maar dat gaat uiteindelijk niet werken en het is dus ook niet houdbaar.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen