Quentin Tarantino veranderde het leven van George Baker voorgoed

Hij is de man achter de meest iconische films van deze tijd: Quentin Tarantino. Dit weekend is de legendarische regisseur, misschien wel voor het laatst, in Nederland om zijn nieuwe boek te promoten. Filmjournalist René Mioch ontmoette hem meermaals en schuift aan met zanger George Baker, die vertelt hoe Tarantino zijn leven voorgoed veranderde.

Quentin Tarantino komt naar Nederland. Hij veranderde het leven van George Baker voorgoed toen hij zijn ‘Little Green Bag’ gebruikte in de film Reservoir Dogs. ”Ik had nog nooit van die man gehoord, en waarschijnlijk niemand in Nederland op dat moment. Dat duurde tot 1999, want toen maakte Tarantino Pulp Fiction. Dat werd een enorme blockbuster. Reservoir Dogs was toch een beetje een cultfilm.” 

”In de negentiger jaren begon het een beetje af te lopen met mij. Ik was wel ontzettend populair in Duitsland. Dus ik werkte vanaf 1990 tot 1999 voornamelijk in Duitsland. Tot die film uitkwam. Toen ging ik van 50 optredens in Nederland, naar 350 optredens.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen