Arno Visser: ”Den Haag bepaalt niet waar en wat gebouwd wordt”

Gisteren werd in de Tweede Kamer gesproken over de ambitieuze woningbouwplannen van Hugo de Jonge; hij wil tot en met 2030 900.000 nieuwe woningen bijbouwen. Maar is dat wel haalbaar nu we in een stikstofcrisis zitten? Arno Visser, voorzitter van Bouwend Nederland, vindt dat de woonminister wat minder streng met de regels moet omgaan. Hij is te gast samen met de 25-jarige woningzoekende Frederieke, die het advies kreeg van een grappende minister De Jonge of ze al aan een rijke vriend gedacht had.

”Het is niet in Den Haag waar bepaald wordt waar gebouwd en wat gebouwd moet worden”, zegt Arno Visser. ”Dat is aan de gemeenten in overleg met de provincies. Dus laten we nou niet in de val trappen dat de oplossing voor het probleem en voor degene die een woning zoeken voornamelijk in Den Haag ligt.”

”Als je slim bouwt in een gemeente, dan kun je door de bouw van één woning drie of vier verhuizingen creëren. Als het vastzit en iedereen die volgende woning niet kan vinden, dan moet je dus als gemeente slim nadenken welk type woning je bijbouwt. Niet eindeloos praten over percentages, maar heel simpel kijken naar waar behoefte aan is.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Rijke man

Frederieke werd bekend toen minister De Jonge haar grappend een rijke man aanraadde om een huis te kunnen kopen. ”Voor een groot deel waren mensen verontwaardigd over zijn opmerking. Maar er waren ook mensen die zeiden dat een grapje moet kunnen. Of dat je op je 25ste nog helemaal geen huis moet kunnen kopen. Of mensen die ervan uitgingen dat ik part-time werk. Het was wel intens.”

”Ik ben niet op zoek naar een partner, en al helemaal geen rijke man. Ik ben gewoon op zoek naar een huis. Helaas heb ik daar geen serieuze reacties op gehad, dus dat is wel jammer.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen