Eerdmans: ”Zorgelijke ontwikkeling dat klimaatactivisten steeds verder de grens opzoeken”

Actievoerders van Extinction Rebellion braken afgelopen weekend in op het vliegveld in Eindhoven. Voor een deel van de Tweede Kamer is de maat hiermee vol. Ze willen een hardere aanpak van dit soort klimaatactivisten. Een terechte beslissing? JA21-voorman Joost Eerdmans, Lucas Winnips van Extinction Rebellion en VVD-prominent Ed Nijpels gaan bij Op1 het gesprek aan.

”We zitten opgescheept met activisten die steeds meer hun terrein willen winnen en ook steeds agressiever worden”, zegt Joost Eerdmans. ”Ik vind het een zorgelijke ontwikkeling dat men steeds verder die grens opzoekt en eigenlijk erover heen gaat.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Burgerlijke ongehoorzaamheid

”Op het moment dat petities en marsen niet helpen, dan is vreedzame burgerlijke ongehoorzaamheid een middel dat staatsrechtelijk verantwoord is”, reageert Lucas Winnips op Eerdmans. ”Het is ook een middel dat is toegestaan door het Europees Hof voor de Rechten van de Mens.”

”Wij zijn met Extinction Rebellion altijd vreedzaam. Als je kijkt wat voor schade het kabinet aanricht met de 30 miljard die naar fossiele subsidies gaat, dat is zes keer zo veel als er naar klimaatbeleid gaat, dan denk ik dat er nog veel harder geroepen moet worden zodat er meer maatregelen genomen worden.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen