“Er was meer politie op de been dan dat er demonstranten waren”

Na gewelddadige demonstraties op 17 februari gaat de Surinaamse bevolking vandaag opnieuw de straat op om te protesteren tegen de regering. De bevolking is woedend over de aanhoudende economische crisis en beloftes om het tij te keren hebben tot dusverre geen effect. Wat moet er in Suriname veranderen? We bespreken het met Suriname-kenner Natascha Adama.

Al jarenlang heerst er grote onvrede onder de Surinaamse bevolking, de inflatie is opgelopen tot 60 procent. Vandaag was er weer een demonstratie tegen de Surinaamse regering, ruim een maand nadat
het laatste protest totaal uit de hand liep. Dat liet de Surinaamse regering vandaag niet gebeuren, vertelt kenner Natascha Adama. “Er was vandaag meer politie op de been dan dat er demonstranten waren. Er is ontzettend geïntimideerd.” 

Intimideren

Volgens Adama zijn organisaties die de eerdere demonstratie organiseerden bang gemaakt. “Ik denk dat ze geïntimideerd zijn. Mijn bronnen daar zeggen dat er enorm geïntimideerd wordt en dat je ieder moment opgepakt kan worden.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over demonstraties in Suriname terug.

Vergelijkbare artikelen