Marjet Young en Erik Groenendijk zijn vastbesloten om commerciële stroperij te stoppen

Rory Young was een man met een missie: het beschermen van wilde dieren tegen de destructieve effecten van commerciële stroperij. Maar in 2021 werd hij tijdens zijn werk vermoord in Burkina Faso. Zijn vrouw Marjet Young en goede vriend Erik Groenendijk zijn nu vastbesloten om de missie van Rory voort te zetten.

Stroperij in Afrika is nog steeds een groot probleem. En de rangers die de wilde dieren willen beschermen zijn hun leven niet zeker. In 2022 werden er meer rangers vermoord dan ooit. Rory Young was een van die rangers die bij het beschermen van de dieren zijn leven verloor. Zijn vrouw Marjet en zijn vriend Erik, met wie hij samen tegen de stroperij vocht, gaan nu door met zijn werk. “Als je niks meer zou doen, dan is zijn dood echt voor niets geweest”, vertelt Erik. 

Nog veel te doen

“Er is ook nog zoveel te doen”, gaat Erik verder. “Het lijkt nu alsof er alleen maar gevochten wordt, maar als je ziet wat voor leed de dieren wordt aangedaan, en je kunt wat doen, dan vind ik ook dat je wat moet doen.” Ook de vrouw van Rory, Marjet, gaat stug door met het beschermen van wilde dieren in Afrika. “Ik hoop dat niemand meer op deze manier het leven verliest, maar ik vind dat je er heel ver in moet gaan. Dat was ook de missie van mijn man. Die begreep ook de gevaren, maar als we allemaal niks doen, krijgen onze kinderen en kleinkinderen de wereld niet meer mee zoals wij hem hebben gekend.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over commerciële stroperij terug.

Vergelijkbare artikelen