Edwin Bosch over zorgmedewerker met long covid die rechtszaak tegen werkgever wint

Voor het eerst wint een zorgmedewerker met long covid een rechtszaak tegen een werkgever. De verpleegkundige kwam op haar werk in aanraking met coronapatiënten, en kreeg geen toestemming om beschermingsmiddelen te dragen. Daarom moet er een schadevergoeding betaald worden. Schept deze uitspraak een precedent voor andere mensen met long covid? Advocaat van de zorgmedewerker, Edwin Bosch, is te gast.

Voor het eerst dwingt een zorgmedewerker met long covid een schadevergoeding af. Edwin Bosch: ‘’Als long covid-patiënten kunnen aantonen dat ze privé geen besmettingsmogelijkheid hebben gehad, dan kunnen ze wat met deze uitspraak. Dat zal een beperkte groep zijn. Deze mevrouw is besmet helemaal aan de voorkant van de pandemie. Naarmate de pandemie vorderde was de kans op besmetting elders vele malen groter. Wat mij betreft, toont dit wel aan dat er een regeling moet komen, anders gaan heel veel mensen dit proberen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Edwin Bosch terug.

Vergelijkbare artikelen