Karin Bosman: ”Zorgelijk dat mensen vertrouwen zijn kwijtgeraakt in Mores”

Het bestuur van Mores, het meldpunt voor grensoverschrijdend gedrag in de media, stapt op. Na de meldingen over NOS Sport, zijn ze naar eigen zeggen te veel zelf het onderwerp van gesprek geworden. We bespreken hoe schadelijk dit is voor het vertrouwen en andere gevolgen met Karin Bosman, die zelf als adviseur betrokken is bij de NOS en Ajax.

Drempel

”Het is zorgelijk voor de mensen die misschien de gesprekken willen voeren met de vertrouwenspersonen van Mores, en daardoor een stuk vertrouwen zijn kwijtgeraakt”, zegt Karin Bosman. ”Het zal een drempel zijn voor veel mensen om nu contact op te nemen met dat platform.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Zichtbaarheid

Bosman vindt dat werkgevers ervoor moeten zorgen dat vertrouwenspersonen zichtbaarder worden op de werkvloer. ”Als we nu kijken naar de zichtbaarheid van vertrouwenspersonen dan staan ze op intranet met een e-mailadres of telefoonnummer. En soms als je geluk hebt dan hangt er een foto bij een koffiezetapparaat. Maar zichtbaarheid gaat echt over wat je kunt betekenen als vertrouwenspersoon.”

Ajax

Bosman is als adviseur aanpak grensoverschrijdend gedrag ook betrokken bij Ajax. De club werkt aan een cultuurverandering na grensoverschrijdend gedrag van voormalig technisch directeur Marc Overmars. ”Ik denk dat het heel goed gaat bij Ajax. Wij werken ook met PSV. Ze nemen het onderwerp erg serieus. Ze omarmen het en duwen het niet weg. En zijn erg in gesprek met medewerkers om te kijken hoe ze dit onderwerp kunnen liften.”

Kijk hier het hele gesprek met Karin Bosman terug.

Vergelijkbare artikelen