Thomas Dekker gebruikt truffels tegen zijn depressieve gevoelens

Partydrugs tegen psychische klachten: oud-wielrenner Thomas Dekker kampte jaren met depressieve gevoelens. Om daar vanaf te komen, gebruikt hij een omstreden hulpmiddel: truffels. Onderzoeker Joost Breeksema pleit al jaren voor het gebruik van psychedelica in de psychiatrie. En wat vindt minister Kuipers er eigenlijk van?

”Er kunnen veel verschillende dingen gebeuren”, zegt onderzoeker Joost Breeksema over het therapeutisch gebruik van psychedelische drugs. ”Het kan zijn dat mensen inzichten krijgen in zichzelf. Dat ze geconfronteerd worden waar ze mee worstelen. Ze kunnen een ander perspectief krijgen op hun situatie bijvoorbeeld. Een belangrijk risico om te benoemen is dat het ook erger kan worden. Want het versterkt dingen die in je aanwezig zijn.”

Thomas Dekker gebruikt truffels tegen zijn depressieve gevoelens. Onder begeleiding heeft hij dan een trip van ongeveer zes uur. ”Ik heb oortjes in en een masker op, dus het is altijd donker. Zonder muziek zou het ook niet werken. Wat ik heel belangrijk vind is dat je het onder begeleiding doet, maar dan ook begeleiding met goede bedoelingen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen