Janny van der Heijden over ‘Smaakpalet van de Lage Landen’

Nederland staat bekend om vele dingen, maar zeker niet om de culinaire hoogstandjes. Toch bestaat onze culinaire geschiedenis uit meer dan kaas, stamppot en stroopwafels. In haar boek ‘Smaakpalet van de Lage Landen’ laat Janny van der Heijden aan de hand van culinaire kunstwerken zien dat Nederland wel degelijk een eetcultuur heeft.

In haar boek ‘Smaakpalet van de Lage Landen’ laat Janny van der Heijden aan de hand van culinaire kunstwerken zien dat Nederland wel degelijk een eetcultuur heeft. Daarvoor is ze schilderijen gaan bestuderen. “Ik hou van kunst en ik houd van eten.”

“Maar het viel me ook op dat er zoveel misverstanden waren over onze eetcultuur. Aan schilderijen kan je zien wat we vroeger nou eigenlijk kenden. Je leert zien wat ze toen kenden.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen