Masih Alinejad strijdt voor gelijkheid en vrijheid in Iran

Met haar strijd voor gelijkheid en vrijheid in Iran is ze wereldberoemd geworden: journalist Masih Alinejad. Haar activisme heeft haar gedwongen te vluchten naar het buitenland, maar ook daar is ze haar leven niet zeker: in New York ontsnapte ze aan een moordaanslag. Toch blijft ze zich onverschrokken verzetten tegen het regime. 

Ze is wereldberoemd. Woont al jaren noodgedwongen in de Verenigde Staten. Maar ook daar zit het regime achter haar aan. Poging tot ontvoering, een verijdelde moordaanslag. Masih Alinejad, boegbeeld van de Iraanse revolutie. Ze zit om de tafel met de Amerikaanse regering. Met de Franse president. Nu is ze in Nederland, tegen het advies van de FBI in. “Het is eng om te zien dat de vrije wereld het toelaat dat de Islamistische Republiek Europese mensen vermoord op Europees grondgebied.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

 

Vergelijkbare artikelen