NVZ-voorzitter Ad Melkert wil een half miljard extra van minister Kuipers

Alleen spoedeisende hulp vandaag in tientallen Nederlandse ziekenhuizen vanwege een staking van het zorgpersoneel. De onderhandelingen tussen de vakbonden en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) over hogere lonen zitten muurvast. Hoe kan de impasse doorbroken worden? 

Stakingen in de ziekenhuizen vandaag, want het personeel wil meer geld. NVZ-voorzitter Ad Melkert staat achter het ziekenhuispersoneel en ziet dat de medewerkers er zelfs tijdens de stakingen zijn voor de patiënt. “De medewerkers zijn zeer verantwoordelijk omgegaan met de acties die er zijn geweest. Ze voeren actie op een manier die aantoont dat ze er zijn voor de patiënt. Dat is heel erg te waarderen en reden te meer om weer snel om tafel te gaan.”

Onderhandelingen muurvast

Snel om tafel gaan is nodig volgens Melkert, want de onderhandelingen tussen de vakbonden en werkgeversorganisatie NVZ over hogere lonen voor ziekenhuispersoneel zitten muurvast. NVZ-voorzitter Ad Melkert wil graag een half miljard extra van minister Kuipers. “U weet toch wel hoeveel medewerkers er zijn in de ziekenhuizen en hoeveel zorgvraag er is?”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Ad Melkert terug.

Vergelijkbare artikelen