Ouwehand: ”De stikstofmaatregelen moeten nog verder dan het kabinet voorstelt”

Het stikstofdebat beheerste de afgelopen weken de campagne. Fractievoorzitters Esther Ouwehand (PvdD) en Kees van der Staaij (SGP) staan lijnrecht tegenover elkaar en gaan bij Op1 het gesprek aan. Charlotte Nijs van het EenVandaag Opiniepanel peilde welke partijen er op winst of verlies staan en onze politiek verslaggever Thomas van Groningen onderzocht in Borssele het verzet tegen een tweede kerncentrale.

”De stikstofmaatregelen moeten nog verder dan het kabinet voorstelt”, zegt fractievoorzitter Ouwehand van de Partij voor de Dieren. ”De natuur staat op omvallen en steeds meer mensen realiseren zich dat we de natuur nodig hebben voor schone lucht, schoon water en gezonde voedselproductie in de toekomst. Als we nu niet handelen, dan brengen we iedereen in de problemen. Juist ook de boeren.”

”Wat er nu allemaal op die boerenbedrijven afkomt, dat is gewoon niet redelijk meer”, reageert Kees van der Staaij. ”Het Haagse beleid is veel te veel een tekentafelbeleid. We moeten veel meer naar de werkelijkheid van wat er nou echt gebeurt.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen