Thomas van Groningen dook Gelderland in om met boeren te praten over stikstof

In hoeverre gaat de onduidelijkheid over het stikstofbeleid invloed hebben op het stembiljet volgende week? Onze politiek verslaggever Thomas van Groningen ging in het kader van de Provinciale Statenverkiezingen het land in, bezocht varkensboerin Marieke van Beers in Gelderland en besprak de onzekerheid. Vanavond in Op1 vertelt Thomas erover.

Boeren in Nederland zijn bezorgd door het stikstofbeleid van het kabinet. Het zorgt voor onzekerheid. En van die onzekerheid willen ze af, vertelt politiek verslaggever Thomas van Groningen.

In het kader van de Provinciale Statenverkiezingen volgende week duikt Thomas de provincie in. Dit keer was Gelderland aan de beurt, waar Thomas onder andere in gesprek ging met Marieke van Beers. De varkensboerin uit Niftrik wil gaan haar boerderij verduurzamen. Ze weet alleen niet hoe.

Kijk de video hieronder om de reportage van Thomas van Groningen te zien.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Thomas van Groningen terug.

Vergelijkbare artikelen