Jochem en Dylan proberen de jonge generatie naar het stemhokje te krijgen

De aankomende verkiezingen voor de Provinciale Staten zijn ontzettend belangrijk voor jonge mensen met thema’s zoals het klimaat en betaalbare woningen. Maar hoe krijg je jongeren naar de stembus? Jochem Jordaan en Dylan Ahern doen daar hun uiterste best voor. Als ‘De Kiesmannen’ proberen ze de jonge generatie naar het stemhokje te lokken met hun Grote Verkiezingsshow. Het duo vertelt erover bij Op1.

”We zien dat jongeren te weinig betrokken zijn bij de politiek”, vertelt Jochem. ”Daarom zijn we dit tijdens onze studententijd begonnen om te bekijken hoe we jongeren nou kunnen betrekken bij de politiek zodat wij als jonge generatie ook echt een stem hebben in het publieke debat over zoveel belangrijke thema’s die nu spelen.”

”Dat doen we op allerlei verschillende manieren. We hebben een theatervoorstelling over Europa de komende maanden. Maar we gaan de komende weken ook langs allerlei mbo-instellingen. We staan ook in Paradiso aanstaande maandag met de Grote Verkiezingsshow. Want ons doel de komende weken is om meer jongeren te laten stemmen voor de Provinciale Statenverkiezingen, want er is heel veel werk aan de winkel.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen