Google ontwikkelt landkaart van de toekomst met kunstmatige intelligentie

Cartograaf Reinder Storm grasduinde in zeven eeuwen aan landkaarten en atlassen voor de tentoonstelling Open Kaart. Hij legt uit waarom iedereen van kaarten houdt, ook als je het nog niet wist. Rachid Finge van Google weet juist alles van de kaart van de toekomst.

We hebben allemaal iets met kaarten, vertelt Reinder Storm. ”We hebben allemaal een plek, we komen allemaal ergens vandaan. We gaan ergens naartoe, we zijn ergens geweest. Dat kan je emotioneel raken. En als je de weergave daarvan ziet op een kaart, dan raakt je dat. Er zit dus ook een emotioneel aspect aan.”

Rachid Finge vertelt over de kaart van de toekomst: een 3D immersive view. “Met kunstmatige intelligentie hebben we de kaart gemaakt. Op deze manier willen we een indruk geven van een plek die je het gevoel geeft dat je er bijna bent. En dat je dus een indruk krijgt hoe het daar is voordat je er misschien naartoe gaat.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen